Smrt seniorky ve Šmeralově ulici šetří policisté jako vraždu

Smrt seniorky ve Šmeralově ulici šetří policisté jako vraždu
ilustrační foto

V souvislosti s událostí, ke které došlo v neděli 18. června 2017 v jednom z bytů v Prostějově, zahájili kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda. Zemřela při ní žena seniorského věku. 

Podle informací redakce se tragédie udála v bytě manželského páru seniorského věku. 75letou ženu měl usmrtit její o pět let starší manžel. Zemřela pravděpodobně na základě uštědřených bodných ran. Muž se vzápětí pokusil o sebevraždu pomocí léků. Událost ohlásila blízká příbuzná. "Co vím, pán nějak onemocněl, moc špatně to nesl," sdělila redakci jedna z obyvatelek domu.     

"Kriminalisté ustanovili konkrétní osobu, která je podezřelá ze spáchání tohoto činu. Ve věci zatím nebylo zahájeno trestní stíhání, tzn. osobě nebylo sděleno obvinění, protože to nedovoluje její zdravotní stav," uvedla dnes policejní mluvčí Marie Šafářová s tím, že vzhledem k probíhajícím úkonům trestního řízení zatím nelze sdělit bližší informace.

Dle trestního zákoníku lze za tento zvlášť závažný zločin uložit trest odnětí svobody na deset až osmnáct let. (ber)

Poslat nový komentář