Rodinná tragédie v Prostějově! Muž se přiznal k zabití ženy

Rodinná tragédie v Prostějově! Muž se přiznal k zabití ženy
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje 13. června 2018 zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin vraždy.

Včera odpoledne jsme přijali od ZZS Olomouckého kraje oznámení o podezřelém úmrtí čtyřiasedmdesátileté ženy v bytě v Prostějově. Policisté po příjezdu do bytu ženy zjistili, že seniorka zemřela násilnou smrtí. Žena pravděpodobně zemřela na následky dušení, přesnou příčinu úmrtí zjistí kriminalisté po provedení nařízené soudní pitvy.

K činu se doznal její manžel, který od samého počátku s policisty aktivně spolupracuje. Podezřelý v době události nebyl pod vlivem alkoholu ani pod vlivem jiných návykových látek, jeho jednání nepředcházel ani žádný konflikt.

Z předběžně zjištěných skutečností vyplývá, že k činu sedmasedmdesátiletého muže dohnalo zoufalství z dlouhodobě neutěšeného zdravotního stavu jeho manželky. Vzhledem k tomu, že podezřelý s policisty spolupracuje a také k okolnostem za jakých k usmrcení ženy došlo, kriminalisté nepodali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby.

Seniorovi v případě prokázání viny hrozí za trestný čin vraždy trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

Libor Hejtman, tiskový mluvčí PČR Olomouckého kraje

 

Komentáře

Úkladná vražda!

Tady se to vyzabíjí jednou všechno!

Poslat nový komentář