Soud pátrá po datu úmrtí mladé ženy, která byla zřejmě zavražděna střelnou zbraní

Soud pátrá po datu úmrtí mladé ženy, která byla zřejmě zavražděna střelnou zbraní
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti zemřelé Lucie Gončárové, narozené dne 15. listopadu 1995, zemřelé nezjištěného dne, bytem trvale Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Lucie Gončárová byla nalezena mrtvá spolu se svým druhem Davidem Bouchalem dne 25. července 2020 kolem poledne v místě svého posledního bydliště v šestém nadzemním podlaží panelového bytu na ulici Okružní 3833/169 v Prostějově, kde do doby úmrtí společně bydleli. Rodiče Lucie Gončárové v tu dobu na místo přivolali hlídku PČR, neboť dcera nečekaně nepřišla do práce, a poté, co ji začali shánět, nemohli se jí rodiče dovolat ani se na ni v místě jejího bydliště dobouchat. Poté, co hlídka Policie ČR vstoupila do bytu, našla Lucii i jejího druha již bez známek života. Na místo byla přivolána Rychlá záchranná služba Prostějov, kdy lékař dne 25. července 2020 v 13:38 hodin konstatoval smrt. Datum smrti stanovil lékař odhadem na den 24.  července 2020 v 20:00 hodin.

Ve věci byly Policií ČR zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy dle § 140 odst. 1 trestního zákoníku. Příčinou smrti obou partnerů byla střelná poranění. Policejní orgán dosud provádí prověřování, věc dosud není ukončena. Podle dosavadních zjištění Policie ČR k úmrtí obou jmenovaných došlo s největší pravděpodobností dne 25.  července 2020 v době kolem 6:40 hodin.

Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 11. října 2020, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Lucie Gončárové. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ dodává předsedkyně senátu Adéla Pluskalová. (red)

Komentáře

Že by covid?

Poslat nový komentář