Křičela na přítele. Umlčel ji navždy

Křičela na přítele. Umlčel ji navždy
ilustrační foto Policie ČR

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání padesátiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy.

V sobotu 16. prosince po dvacáté hodině přijali policisté oznámení o úmrtí ženy v obci na Šumpersku. Oznamovateli se měl telefonicky svěřit známý, že zabil svou přítelkyni. Policejní hlídka okamžitě vyrazila zprávu prověřit. Po pár minutách skutečně našla v bytě osmačtyřicetiletou ženu bez známek života a také padesátiletého muže, který uvedl, že přítelkyni udusil. Policisté muže na místě zadrželi a přivolali krajské kriminalisty, kteří si případ převzali.

„Muž kriminalistům vypověděl, že v sobotu odpoledne s přítelkyní popíjel alkohol a při tom se s ní pohádal. Zároveň ženu fyzicky napadl, hodil jí na pohovku se slovy, aby se řvaním přestala, nebo ji zadusí. Když se neutišila, vzal polštář, přitiskl ho ženě na obličej a dusil ji do doby, než přestala jevit známky života. Večer mu zavolal známý, kterému se o události svěřil. Motivem činu byla pravděpodobně narůstající krize ve společném životě. Oba měli navíc problémy s alkoholem," popsal případ policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže za mříže. Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na deset až osmnáct let. (red)

Poslat nový komentář