Muž po napadení zemřel. Obviněn je mladistvý vrah

Muž po napadení zemřel. Obviněn je mladistvý vrah
ilustrační foto Policie ČR

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání mladistvého pro provinění těžké ublížení na zdraví trestního zákoníku a provinění krádeže.

„V pátek 9. července jsme přijali oznámení o nalezení muže bez známek života v blízkosti autobusového nádraží v Šumperku. Šumperští kriminalisté provedli ohledání místa, zajistili stopy a tělo pětapadesátiletého muže poslali na soudní pitvu. Ta prokázala, že muž zemřel na následky zranění způsobené cizí  osobou. Kriminalisté okamžitě rozjeli pátrání po útočníkovi a případ předali krajským kriminalistům. Na základě zjištěných skutečností a podrobného šetření se kriminalistům podařilo ustanovit podezřelou osobu z činu. Ve čtvrtek 15. července zadrželi mladistvou osobu a následně ji obvinili ze spáchání provinění těžké ublížení na zdraví a krádeže,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že mladistvý je obviněný, že ve čtvrtek 8. července 2021 v nočních hodinách v Šumperku fyzicky napadl dva muže bez domova a jednoho z nich navíc okradl o mobilní telefon, cigarety a menší hotovost. Jeden z poškozených, pětapadesátiletý muž na následky zranění zemřel. Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí mladistvého do vazby, který soud akceptoval a poslal jej do vazby.“

Vzhledem k tomu, že z činu je obviněný mladistvý, hrozí mu za provinění poloviční trestní sazba, tedy trest odnětí svobody na čtyři až osm let (dle trestního zákoníku osm – šestnáct let). Z důvodu, že se jedná o mladistvou osobu, nebudeme k případu poskytovat podrobnější informace,“ dodal hejtman. (red)

Poslat nový komentář