Z loupeže se vyklubala žádost o peníze

Z loupeže se vyklubala žádost o peníze
ilustrační foto Policie ČR

Ve středu deváté hodině dopoledne se na obvodní oddělení Prostějov 1 dostavil šestnáctiletý mladík se svou matkou učinit oznámení o loupežném přepadení. K tomu mělo dojít v Rejskově ulici v Prostějově téhož dne kolem osmé hodiny. Dle tvrzení mladíka, k němu měl na jízdním kole přijet neznámý pachatel. Po zastavení měl pachatel kolo položit na zem, vytáhnout nůž a mladíka tak přinutit k vydání finanční hotovosti 400 korun.

Z důvodu podezření na zvlášť závažný zločin loupež si věc o hodinu později převzali kriminalisté oddělení obecné kriminality. Na základě popisu mladíka se kriminalistům s využitím osobní znalosti jako podezřelého podařilo ustanovit šestatřicetiletého muže z Prostějova. Toho zadrželi krátce po poledni. "Podezřelý muž setkání s mladíkem i získání finanční hotovosti od něho přiznal. Důrazně však popřel, že by při tom použil jakékoli hrozby či dokonce nůž. Dle jeho slov mladíka pouze požádal, ať mu peníze dá. Tuto verzi nakonec potvrdil i poškozený mladík, který jako důvod pro vymyšlení své původní verze s loupeží uvedl, si připadal hloupě, že takhle lehce vydal peníze.

Ze zadržení byl původně podezřelý muž už jako nevinný propuštěn po šestnácté hodině," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář