Voják chytil násilníka. Soudce muže poslal do vazby

Voják chytil násilníka. Soudce muže poslal do vazby
ilustrační foto Policie ČR

V sobotu odpoledne přijali prostějovští policisté oznámení od městské policie, že jejich hlídka má u sebe 42letého muže, který se na ulici Wolkerova v Prostějově dopustil násilí vůči 52leté ženě. Policisté na místě zjistili, že pachatel na chodníku před budovou místního bývalého klubu přiběhl zezadu k poškozené a vytrhl jí kabelku z ruky. Žena rychle zareagovala a chytila muže za oblečení, přitom upadla na zem, ale stále se držela.

Dotyčný ji krátkou chvíli vláčel za sebou, pak se mu podařilo vysmeknout a utíkal směrem k ulici Dolní. Několik svědků události na něho křičelo, aby kabelku vrátil. Utíkal ale dál daným směrem a před nedalekou restaurací se schoval do křoví. Za chvíli vyskočil a vydal se k průmyslovce na ulici Lidická. „Svědkem události byl i voják z povolání, který se za násilníkem pustil společně s dalšími muži a pachatele, který kabelku odhodil u průmyslové školy, dohonil, zadržel a předal hlídce městských strážníků na ulici Dolní,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podezřelého muže z Chebska policisté převezli na služebnu, kde skončil v cele. Dalším šetřením se zjistilo, že se jedná o recidivistu, který byl již za stejnou trestnou činnost v minulosti odsouzen a ve výkonu trestu odnětí svobody si odpykal uložený trest. Navíc je prověřovaný z dalších tří loupežných přepadení, kterých se mohl dopustit v jiných městech naší republiky. S násilníkem bylo zahájeno trestní stíhání a bylo mu sděleno obvinění z trestného činu loupež a trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až s desetiletou trestní sazbou odnětí svobody. Odcizená kabelka, ve které se nacházela finanční hotovost 7 200 Kč, dioptrické sluneční brýle, mobilní telefon, klíče, doklady a platební karta byla vrácena s celým obsahem poškozené. „Z naší strany byl na státní zastupitelství vydán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl akceptován a soudce rozhodl o jeho vzetí do vazby,“ dodala Zajícová. (red)

Poslat nový komentář