Zloději kovů již okrádají i děti

Zloději kovů již okrádají i děti
2x foto Městská police Prostějov

Potkáváme je všichni, s dvoukolákem nebo vozíkem za kolem slídí po městě a kradou všechno, co se dá zpeněžit...

Nejen v žebříčku korupce jsme na úrovni rozvojových zemí. Za co dají získat peníze ve výkupnách sběrných surovin? Otřesné, po kanálových poklopech, elektrických kabelech a železničních kolejích zloději už dokonce demontují i dětská hřiště. 

Minulou sobotu nevěřili obyvatelé sídliště E. Beneše svým očím, před domy jim zmizely kovové rohože před vchody do panelových domů. "Strážníci před polednem provedli na základě nahlášení občanů na linku 156 kontrolu a zjistili, že kovové rohože chybí na sedmi místech," uvedla Jana Adámková z oddělení prevence Městské policie Prostějov.

K ještě nepochopitelnějšímu případu došlo o pár dní později. Ve čtvrtek 1. prosince zjistil strážník okrskové služby při kontrole svého rajonu v lesoparku Hloučela, v lokalitě mezi ulicí Pod Kosířem a sídlištěm E. Beneše, že zmizely všechny kovové prvky na dětském hřišti. Železné komponenty prolézaček jsou pryč, zůstaly jen ty kovové. "Předběžné vyčíslení škody je odhadnuto na jednapadesát tisíc korun," řekla J. Adámková a dodala, že případy dále řeší Policie ČR pro podezření ze spáchání trestného činu. O dopadení pachatelů si však nemusíme dělat iluze, pokud nejsou přichyceni přímo při činu, jejich stopa mizí v nenávratnu.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář