Proměny míří vstříc koncertním víkendům!

Proměny míří vstříc koncertním víkendům!
Foto Proměny
Další fotky: 
Proměny míří vstříc koncertním víkendům!

Jak již Prostějovské novinky informovaly, oblíbený pěvecký sbor Proměny má před sebou koncerty nabitý závěr roku. Už tento víkend se posluchači mohou vydat na vánoční koncerty do Otaslavic a do hlavního kostela v Prostějově. „Pro koncerty v kostele jsme připravili repertoár složený z klasických písní, folkových aranží vánočních písní, a jak jsou již naši posluchači zvyklí, nebude chybět ani populární repertoár,“ říká sbormistryně Proměn Lenka Dohnalová.

Koncert v Otaslavicích proběhne v sobotu 10. prosince v kostele Sv. Archanděla Michaela od sedmnácti hodin. Ve stejný čas pak o den později rozezní Proměny prostějovský kostel Povýšení Svatého Kříže. Koncerty pěveckého sboru Proměny se tradičně těší velké oblibě posluchačů, kapacita kostelů je však omezená. „V letošním roce musíme respektovat rozhodnutí a pokyny farářů, v jejichž kostelech se koncerty konají. Například kapacita v kostele Povýšení Sv. Kříže v Prostějově je v zájmu komfortu návštěvníků omezena na zhruba 300 míst k sezení. Stát pak budou moct diváci pouze po bočních stranách celé délky kostela,“ vysvětluje manažerka sboru Lenka Copková s tím, že kostel bude pro návštěvníky otevřen od 16:30 hod.

Závěrečným koncertem letošní sezóny pak bude pro sbor vystoupení v rámci Ostravských Vánoc v neděli 18. prosince. „Do Ostravy, kde vystoupíme přímo na Hlavní scéně na Masarykově náměstí, s sebou vezeme průřez naším repertoárem, tedy popové písně, rockové písně, ale samozřejmě také vánoční hity. Doprovodí nás rocková kapela a my budeme moc rádi, když nás naši fanoušci přijedou podpořit také sem,“ uzavírá Lenka Dohnalová.

Koncert Pěveckého sboru Proměny v Ostravě proběhne v neděli 18. prosince od 15:30 hodin na Hlavní scéně Ostravských Vánoc na Masarykově náměstí.

Činnost pěveckého sboru Proměny dlouhodobě podporuje statutární město Prostějov, Okrašlovací spolek města Prostějova a v letošním roce také Nadační fond sportu, kultury a vzdělávání Prostějov. (red)

Poslat nový komentář