Opilec putoval z baru na záchytku. Trest čeká i barmana

Opilec putoval z baru na záchytku. Trest čeká i barmana
ilustrační foto MP

Ve čtvrtek 23. listopadu po šesté hodině ranní přijali prostějovští strážníci oznámení od obsluhy herny v centru města o opilém muži. Toho měl barman problém dostat z provozovny ven, proto přivolal hlídku. 

Strážníci na místě našli muže ležícího u výherního automatu. "Barman uvedl, že během dvou hodin, kdy hrál na automatech, zkonzumoval pět piv a dvě sklenky vodky. Poté usnul. Vzbudit se mu jej nepodařilo," uvedla strážník Tereza Greplová. Strážníci zpitého chlapíka probrali. Byla provedena orientační dechová zkouška, která prokázala 3,58 promile a 3,64 promile alkoholu v dechu. Devětačtyřicetiletý muž nebyl schopen stát na nohou, natož se samostatně pohybovat. Nekontroloval své jednání a tím budil veřejné pohoršení. K posouzení zdravotního stavu byl přivolán lékař. "Opilec nebyl ohrožen na životě selháním základních životních funkcí. Proto strážníci rozhodli o převozu a umístění dotyčného do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci," konstatovala Greplová.

Dle Tabákového zákona (Zák. č. 65/2017 Sb., §35/1l) se i barman dopustil přestupkového jednání tím, že prodal alkoholický nápoj osobě zjevně ovlivněné alkoholem nebo jinou návykovou látkou. "Přestupky obou pánů budou projednány u správního orgánu," dodala. (red)

 

Poslat nový komentář