Strážníci pomáhali nemohoucím seniorům

Strážníci pomáhali nemohoucím seniorům
ilustrační foto ber

Hned dvakrát asistovali prostějovští strážníci při otvírání bytu. V obou případech šlo o pomoc zdravotně indisponovaným seniorům.

V pátek 15. června v odpoledních hodinách se na strážníky prostřednictvím linky 156 obrátila žena s tím, že má obavu o souseda, který jí druhý den neotevírá dveře. Na místo vyslané hlídce se muže nepodařilo zkontaktovat. Vznikla důvodná obava o jeho zdraví a život a tak bylo rozhodnuto o otevření bytu. K úkonu byl  přivolán HZS Olomouckého kraje. "Po otevření dveří byl uvnitř bytu nalezen devětašedesátiletý muž se zdravotními komplikacemi. Kvůli jeho stavu byl na místo přivolán lékař, který muže nechal převézt k hospitalizaci do nemocnice," popsala první případ strážník Tereza Greplová.

O dva dny později, 17. června po čtrnácté hodině, kontaktovala strážníky žena s tím, že se její dcera nemůže dostat do bytu k babičce. Oznamovatelka měla o svoji matku strach, a proto se obrátila s prosbou o pomoc na strážníky. Na místo vyslána hlídka zjistila, že seniorka je ve svém bytě, ale kvůli zdravotnímu stavu není schopna otevřít dveře. Po domluvě s vnučkou byl přivolán další rodinný příslušník, který se zanedlouho dostavil na místo i s klíčem od bytu. "Osmaosmdesátileté ženě byla přivolána ZZS, která si ji převzala do péče," dodala Greplová. (red)

Poslat nový komentář