Partnerské neshody se neobešly bez strážníků

Partnerské neshody se neobešly bez strážníků
ilustrační foto MP

Dva případy neshod bývalých partnerů řešili prostějovští strážníci v jediný den. Vyřizování účtů skončí u správního orgánu.

Pětadvacátého září 2018 ve večerních hodinách přijali strážníci telefonické oznámení od muže, který se nemůže dostat do bytu. Na místo byla vyslána hlídka. "Muž uvedl, že se rozešel s přítelkyní, která si odnášela věci z bytu. Pro zklidnění situace odešel ven a po návratu zjistil, že v zámku dveří je zaražen nějaký předmět, jehož vlivem zalomil klíč při odemykání. Poté přivolal zámečníka, k odbornému odvrtání zámku a událost nahlásil na MP. Strážníkům uvedl, že přítelkyně již jednou zámek ucpala," popsala první incident strážník Tereza Greplová. Pro podezření z přestupku proti občanskému soužití byla záležitost předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Při prokázání přestupkového jednání hrozí ženě pokuta do výše 20. 000 Kč.

Podobný případ nahlásila žena v ten samý večer. V tomto případě se jednalo o opilého manžela, který se dožadoval vstupu do domu, i když tam již nebydlel. Dvojice byla v rozvodovém řízení. Po zjištění skutečného stavu věci strážníci muži doporučili řešit situaci ve střízlivém stavu. "To sedmačtyřicetiletý muž neakceptoval. Choval se hlučně, vlivem alkoholu s ním byla obtížná komunikace. Na výzvy ke zklidnění nereagoval. Jelikož i nadále narušoval veřejný pořádek, byl hlídkou předveden na obvodní oddělení PČR. Zde byl poučen o svém protiprávním jednání," dodala Greplová. Celá záležitost byla předána k dořešení příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku a občanskému soužití. (red)

 

Poslat nový komentář