Strážníci nachytali kuřáky i pijáky

Strážníci nachytali kuřáky i pijáky
ilustrační foto pixabay

Ve čtvrtek 29. února řešili prostějovští strážníci hned několik hříšníků. V prvním případě se jednalo o kuřáky, v druhém o konzumaci alkoholu.

„V dopoledních hodinách si hlídka, při dohledu na dodržování veřejného pořádku, povšimla dvojice mužů, kouřících na autobusovém nádraží. Pánové ve věku 20 a 21 let, byli strážníkem upozorněni, že kouření na kryté zastávce je zakázáno zákonem. Jejich protiprávní jednání bylo vyřešeno uložením pokuty příkazem na místě,“ uvedla k prvnímu přestupku komisařka Terez Greplová.

Krátce před polednem vyjížděla hlídka strážníků prověřit telefonické oznámení, týkající se popíjení alkoholu u domu služeb na Olomoucké ulici. Strážníci na místě zjistili skupinku bezdomovců, z nichž dva muži konzumovali pivo. O tom, že se nachází na místě, kde je konzumace alkoholu zakázaná vyhláškou města, oba věděli. Jejich protiprávní jednání strážníci vyřešili na místě. Po projednání přestupku celá skupinka z místa odešla. „Veřejná prostranství, kde je konzumace alkoholu vyhláškou zakázaná, strážníci v průběhu služby pravidelně kontrolují. S příchodem teplého počasí budou kontroly probíhat častěji,“ doplnila Greplová. (red)

Poslat nový komentář