Vloni se v porodnici narodilo 976 dětí. Mezi nimi i Jasmína a Dastin

Vloni se v porodnici narodilo 976 dětí. Mezi nimi i Jasmína a Dastin
foto Nemocnice Prostějov

V Nemocnici Prostějov se v loňském roce narodilo celkem 976 dětí, což je o 23 méně než v roce předešlém. Mezi novorozenci převažovali kluci, kterých bylo 493. Děvčátek přišlo na svět 483 a 6 párů dvojčat. Nejplodnějším měsícem byl březen a srpen, kdy se narodilo vždy 92 dětí.

Podle mluvčí nemocnice Radky Miloševské se v uplynulém roce nejčastěji rodili Janové, Jakubové, Adamové, Filipové a Matyášové. Mezi děvčátky pak vedly Elišky, Terezky a Adélky. „Někteří rodiče se však rozhodli pro netradiční jméno, například jsme pomáhali na svět dětem se jménem Andrew, Dastin, Etien, Abigail, Thea, Evelína či Jasmína,“ doplnila Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov.
Nemocnice, která se pyšní titulem Baby friendly hospital - nemocnice přátelská k dětem, rodičkám nabízí tři samostatné, klimatizované porodní boxy se sociálním zázemím. „Součástí vybavení je také porodní vana a velká pohodlná polohovatelná porodní lůžka. Rodička může využít přítomnost blízké osoby po celou dobu porodu zcela zdarma,“ uzavřela mluvčí nemocnice. (red)

Poslat nový komentář