Voříšek zachránil z množírny 29 týraných pejsků. A potřebuje pomoc

Voříšek zachránil z množírny 29 týraných pejsků. A potřebuje pomoc
Foto plakát

V útulku Voříšek v Čechách pod Kosířem přibylo nové osazenstvo. V minulých dnech tam přechodný domov našlo 29 psích chudáčků. Zatím nejsou k adopci, ve Voříšku čekají na rozhodnutí příslušných orgánů, co s nimi bude dál. Voříšek se o ně do té doby co nejlépe postará. K tomu, aby zajistil veškeré veterinární úkony, kvalitní krmení a další nezbytnosti, ale útulek potřebuje pomoc, zejména finanční.

„29 pejsků živořilo v naprosto vyhovujících podmínkách. Většina byla v zuboženém stavu, špinaví od výkalů, mají zadredovanou srst, přerostlé drápky, většina byla ve špatné výživové kondici, hnijící zuby. Jsou mezi nimi i nesocializovaní jedinci, kteří jsou agresivní,“ říká vedoucí útulku Leopold Dostál.  

Musí se socializovat, potřebují kvalitní krmení, aby se dostali do řádného výživového stavu a v neposlední řadě je čeká úprava srsti, která je u mnoha katastrofální. 

„Základní péči zvládneme, ale dá se očekávat, že většina pejsků bude mít přidružené potíže. Některé feny budou nejspíš březí. Výsledný počet psů, o které se budeme starat, tak ještě vzroste a s tím ruku v ruce porostou výdaje,“ dodal Dostál, který zároveň děkuje za pomoc.

Přispět můžete na účet 43-7715910237/0100. (ber)

Poslat nový komentář