V soutěži Yetiho ucho 2022 bodovaly zdravotnické operátorky z našeho kraje

V soutěži Yetiho ucho 2022 bodovaly zdravotnické operátorky z našeho kraje
ilustrační foto ZZS Olomouckého kraj

Již 5. ročník soutěže Yeti Rescue konaná v srdci Orlických hor letos přinesla inovaci a to soutěž šitou na míru přímo pro operátory tísňové linky 155 - "Yeti Ucho". Jediná soutěž svého druhu napříč celou ČR se konala se ve dnech 30. 9. - 2. 10. 2022.

„Za naši organizaci byly vyslány dvě operátorky - Lucie a Markéta. Obě pracují již sedmý rokem na zdravotnickém operačním středisku ZZS OK, tudíž zkušeností nasbíraly již více než dost. Ovšem možnost vyzkoušet si zasoutěžit s operátory ostatních záchranných služeb to byla výzva, která se neodmítá,“ říká mluvčí ZZS Ok Lucie Mikisková.

Úkoly byly sestaveny na popud skutečných události a to pod záštitou ZZS KHK, kdy rozhodčími byli zkušení operátoři a lékaři přímo z Královéhradecké záchranné služby. Soutěžící například vyhodnocovali tísňové výzvy, určovali priority jednotlivých tísňových hovorů, rozhodovali o tom, jaké síly a prostředky budou vyslány k určitým událostem a v neposlední řadě si zkusili i vyplnit slepé mapy dálnic, okresů i řek napříč celou republikou. Jednotlivé úkoly se však nacházely v okruhu několika kilometrů kolem startovního stanu, tudíž procvičena byla také fyzická zdatnost a kondice soutěžících.

„Našim kolegyním se podařilo umístit na krásném 2. a 4. místě z celkového počtu osmi soutěžících. Gratulujeme děvčatům, děkujeme za perfektní reprezentaci naší organizace a vřele doufáme, že se uskuteční i další ročníky této soutěže. My budeme připraveni,“ doplnila mluvčí. (red)

Poslat nový komentář