Soud pátrá po datu úmrtí muže z Prostějova

Soud pátrá po datu úmrtí muže z Prostějova
Ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Alfréda Ondráše, narozeného v roce 1964, posledně bytem trvale Kostelecká 4165/17, Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Alfréd Ondráš byl nalezen mrtvý svým synem v neděli dne 19. března 2023 v 9:49 hodin v posteli v jednopokojovém bytě v šestém nadzemním podlaží panelového domu na adrese Kostelecká 4165/17, Prostějov. Na místo přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., konstatoval smrt Alfréda Ondráše a datum smrti stanovil odhadem na den 19. března 2023.

Ve věci byly Policií České republiky zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Usnesením policie byla věc odložena, neboť nebyly zjištěny poznatky, které by poukazovaly na zavinění smrti jinou osobou.

Bylo zjištěno, že Alfréda Ondráše viděli naposledy živého jeho syn, vnoučata a jejich matka a policista pprap. Filip B. v sobotu 18. března 2023 kolem 20:00 hodin u zemřelého doma.

Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 5. října 2023, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Alfréda Ondráše. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář