Soud pátrá po datu úmrtí muže z Prostějova

Soud pátrá po datu úmrtí muže z Prostějova
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Jaroslava Kráčmara, narozeného 1959, posledně bytem trvale Majakovského 126/11, Prostějov – Vrahovice, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Jaroslav Kráčmar byl nalezen mrtvý panem K., který jej měl sanitkou odvézt na převaz, v úterý 9. května 2023 v 9:30 hodin na zahradě za rodinným domem. Na místo přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., konstatoval smrt Jaroslava Kráčmara a datum stanovil odhadem na 9. května 2023.

Ve věci byly Policií České republiky zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Usnesením policie byla věc odložena, neboť nebyly zjištěny poznatky, které by poukazovaly na zavinění smrti jinou osobou.

Bylo zjištěno, že Jaroslava Kráčmara viděla naposledy živého jeho sousedka dne 6. 5. 2023 v odpoledních hodinách u jeho domu.

Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí 5. října 2023, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Jaroslava Kráčmara. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ dodala samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář