Soud pátrá po datu úmrtí ženy z Prostějova

Soud pátrá po datu úmrtí ženy z Prostějova
ilustrační foto Policie ČR

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Hedviky Procházkové, narozené 1960, bytem Kostelecká 4165/17, Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Hedvika Procházková byla nalezena mrtvá v úterý 20. prosince 2022 asi v 10.20 hodin doma ležící na zemi v koupelně v bytě ve 4. patře panelového domu na adrese Kostelecká 17, Prostějov. Toho dne oznámil její syn na policii, že má obavy o svou matku, která mu neodpovídá na telefonní volání a ani se nemohl dostat do jejího bytu. Tam přišel na základě volání sousedky, která sdělila, že ji dva dny neviděla a za dveřmi bytu je slyšet štěkot jejího psa. Do bytu, který byl zamknutý zevnitř, vstoupila jednotka HZS Olomouckého kraje po rozlomení zámku. Na místo přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., konstatoval smrt Hedviky Procházkové a datum smrti stanovil odhadem na den 19. prosince 2022. Šetřením policie na místě nebyly zjištěny žádné okolnosti nasvědčující tomu, že k úmrtí došlo násilnou smrtí. Bylo zjištěno, že Hedviku Procházkovou naposledy živou viděly sousedky dne 17. prosince, případně 18. prosince 2022 na chodbě panelového domu.

Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 5. června 2023, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Hedviky Procházkové. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ informovala samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář