Šokující video: Žena ze Služína měla týrat psa. Hladem!

Šokující video: Žena ze Služína měla týrat psa. Hladem!
ilustrační foto MP Zlín

 

Jsme lidé? Někteří z nás k nim mají velmi, velmi daleko. Vyplývá to alespoň z videa, které na FB stránce zveřejnila skupina Bernský salašnický pes v nouzi. Uvidíte na něm otřesné záběry feny německého ovčáka, která patří rodině ze Služína. Do celé věci už je zapojena veterinární správa a policie. 

"Dostalo se ke mně video týrané 4leté fenečky ze Služína u Kostelce na Hané, bohužel pozdě. Fenečka je kost a kůže, zesláblá, sotva chodí. Zvrací vodu a je celá od výkalů. Na majitelku bylo podáno trestní oznámení, byla informovaná starostka, která přijela s KVS. Bohužel, když přijeli, fenka byla pryč. Majitelka ji stihla někam odklidit. Předpokládám, že ji informoval příbuzný, který pracuje na policii, nebo někdo známý z obec. úřadu. Asi před rokem její manžel ubil svého psa kvůli tomu, že utíkal, proto se obávám nejhoršího," dočtete se na stránce.

O případu ví obec, veterina a dnes i policie

PvNovinky požádaly o vyjádření Pavlínu Menšíkovou, starostku obce Stařechovice, pod kterou Služín patří. „Vím o tom, byla jsem na šetření s pracovníkem KVS, bohužel pes nebyl nalezen. Dle místního šetření nám bylo sděleno, že ho nikdo neslyšel  štěkat nebo výt již delší dobu. Úřad se tím zabývá, jsem v kontaktu s paní Skořepovou – spolek ohrožení zvířátek, která je v kontaktu s KVS. Doufám, že se vše brzy vyřeší.“ Podle jejích slov majitelka psa nebyla doma k zastižení, dle poštovní schránky tam nebyla delší dobu. Stejně tak se majitelku psa nepodařilo včerejšího dne zastihnout ani PvNovinkám, které jí chtěly dát možnost se k případu vyjádřit. Podle místních se v nemovitosti nezdržuje. 

Vyjádřila se ale ústy Hany Brázdové Krajská veterinární správa Olomouc. „KVS Olomouc na kontrole na uvedeném místě provedla ihned kontrolu, pes se zde nevyskytoval. Chovatel jej přesunul na jiné místo chovu, ve kterém byl zkontrolován a nebylo zjištěno žádné pochybení,“ informovala redakci  Brázdová s tím, že více informací nelze zveřejnit.

Případem se ale na popud  PvNovinek začali zabývat i policisté. „Tento případ nám oznámen dosud nebyl. Nicméně po Vašem upozornění se jím zabývat budeme a situaci prověříme,“ slíbil policejní mluvčí František Kořínek.

Všechno je trochu jinak?

I když veterináři neshledali pochybení, jedno zřejmě bude. V jiném místě chovu totiž zřejmě kontrolovali úplně jiného psa. Je o tom přesvědčena nejen organizace Bernský salašnický pes v nouzi, ale i jedna z čtenářek, která se redakci ozvala. „Kontrolovali psa jejích rodičů, ne tuhle fenu. Ona nejdřív říkala, že fena je u jejích rodičů, tam opravdu chvíli byla, ale údajně si ji vzal kamarád, jehož jméno prý zapomněla," sdělila nám žena, která si nepřála být jmenována. Podle ní byla fena ještě 27.7. ve Služíně.  Dnes je tedy místo pobytu feny neznámé. Je ovšem otázkou, zda je ještě vůbec na živu.  

Případ budeme i nadále sledovat. (ber)

https://www.facebook.com/177717502266330/videos/vb.177717502266330/94163...

Komentáře

Podle KVS je v pořádku prakticky každé zvíře. I to, které nedlouho potom na tu vyhovující "péči" uhyne nebo musí být utraceno (zubři od Plzně). I to, které má z množírny kromě jiného i atrofované svaly, že ani nechodí (množírna pana Žišky od Frýdku-Místku)... Takže jejich vyjádření pro mě osobně má vypovídající hodnotu pouze v tom případě, že péči shledají jako nevyhovující - že by tohle nebyla pravda, s tím jsem se zatím nikdy nesetkala, bohužel ani s takovým vyjádřením se člověk prakticky vůbec nesetká.

Tyranka se jmenuje Eve Všetičková a na FB je Svoboda Ewa

Poslat nový komentář