Betonové monstrum v Plumlovské opět budí emoce

Betonové monstrum v Plumlovské opět budí emoce
Foto archiv PvNovinky.cz

Začátkem roku hnula Prostějovem stavba vysoké betonové zdi v Plumlovské ulici. Stěžovali si na ni majitelé sousedících provozoven i obyvatelé, kterým připadá víc než nevzhledná. Stavba byla v červnu přerušena, dnes se zde buduje dál. A to vadí opět hlavně sousedům. 

"Stavba „betonového monstra" na Plumlovské ulici v Prostějově, naproti OD Albert, už byla několikrát, především v tisku, řešena. To, co se na staveništi děje v tuto chvíli, však přesahuje veškerou únosnou mez. Již cirka týden dochází k natloukání pilotů (v stavebnictví jsem laik, ale nevím, jak lépe to popsat) do země. Tento proces provází kromě zvýšené hlučnosti během celého dne i extrémní otřesy. Hluk bych byl u stavby ještě ochotný akceptovat, ale otřesy rozhodně ne. Aby se mi v domě třásly i radiátory, o skleněných výplních dveří a oken nemluvě, mi opravdu vadí. Vadí mi i to, že se dané otřesy mohou projevit na statice mé nemovitosti, nebo mohou poškodit zdroje podzemní vody. S betonovou ohyzdností, která na našem konci Prostějova vznikla, neudělal nikdo nic," napsal do redakce PvNovinek jeden z dotčených. "Pevně doufám v to, že alespoň v tuto chvíli budou oprávněné orgány jednat. Prosím o vyjádření a sdělení kroků, které budou učiněny pro zlepšení stávajícího stavu," adresoval stížnost odboru životního prostředí, stavebnímu úřadu a médiím.

Připomeňme, že Krajský úřad Olomouckého kraje se záměrem na výstavbu oplocení v  Plumlovské ulici  vProstějově zabýval na základě podnětu primátorky Statutárního města Prostějov. "Po posouzení postupu stavebního úřadu v Prostějově dospěl krajský úřad k závěru, že územní souhlas, na základě kterého byla stavba plotu umístěna, byl vydán v rozporu s právními předpisy, a proto začátkem dubna vyzval dopisem stavební úřad v Prostějově, aby tento územní souhlas přezkoumal v přezkumném řízení. O výsledku krajský úřad zatím nebyl vyrozuměn,“ vyjádřila se tehdy tisková mluvčí kraje Kamila Navrátilová. Stavební úřad v Prostějově je totiž jako jediný oprávněný v celé věci konat. 

Jenže veškerá jednání jsou neveřejná, stavební úřad se k nim vyjadřovat nesmí a majitel pozemku s médii nekomunikuje. Jisté je jediné, po několika měsících klidu zde opět panuje čilý stavební ruch. Další informace zjišťujeme. (ber) 

Komentáře

Cituji: Mám pro vás slídily jedno doporučení. Přestaňte slídit, copak nevíte, kdo je stavebník? Myslíte, že je nutné vám to vysvětlit jinými prostředky? ... píše kdo? Dámské pánské nebo koňské přirození?

Mám pro vás slídily jedno doporučení. Přestaňte slídit, copak nevíte, kdo je stavebník? Myslíte, že je nutné vám to vysvětlit jinými prostředky?

Poslat nový komentář