Koncem srpna se vrátí tropická vedra

Koncem srpna se vrátí tropická vedra
ilustrační foto Tereza S.

 

Konec srpna přinese do Česka opět velmi teplé počasí a málo srážek. V druhé polovině příštího týdne se teploty dostanou nad 30 stupňů a ojediněle by podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) mohly překročit 35 stupňů.

V pondělí bude polojasno až oblačno, nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. V úterý bude oblačno až zataženo, na většině území s přeháňkami nebo občasným deštěm, ojediněle s bouřkami. Během dne od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Ve středu bude jasno až skoro jasno, během dne místy přechodně oblačno. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 26 až 30 °C.

V pátek bude počasí stejné, teploty dosáhnou 28 až 32 °C. Od soboty do pondělí by podle rosničkářů mělo být jasno nebo skoro jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Postupně od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 33 °C, v závěru období od západu ochlazování.

"K průměrným hodnotám by se teploty měly dostat až v týdnu od 7. září do 13. září. Období jako celek bude teplotně nadprůměrné," uvedl ČHMÚ ve výhledu. I srážky, na které byl končící týden velmi bohatý, ubudou. Konec měsíce má být suchý, více srážek se očekává až v první polovině září. Období od 24. srpna do 20. září tak jako celek bude srážkově průměrné. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář