„Výrobkem OK ®“ se nově označují tři místní pokrmy

„Výrobkem OK ®“ se nově označují tři místní pokrmy
ilustrační foto

 

Hned tři potraviny z Prostějovska získaly na letošní Floře Olomouc titul 'Výrobek Olomouckého kraje'. Malinová špička z pekařství MaM, šunkový zauzený salám ZOD Vícov a uzená krkovice Lubomíra Šmídy z Konice mohou na obalech používat vítězné logo.

Ceny za nejlepší potravinářské a zemědělské výrobky roku 2014 převzalo 18 výrobců z kraje, do soutěže se jich letos přihlásilo v devíti kategoriích 81. Porota hodnotila vzhled, chuť, kvalitu a složení výrobků, důležitá byla také originalita a vysoký podíl ruční práce. Výrobek musel být vyroben v Olomouckém kraji.

Vítězné produkty získávají logo, které mohou používat na svých obalech. Tvoří je kombinace žluto-zeleného a modrého trojúhelníku a rok, v němž byl výrobek oceněn. „Žluto-zelený trojúhelník znázorňuje přechod úrodné Hané do jesenického pohoří, postupně tmavnoucí modrý představuje Moravu, která stéká z Jeseníků a mění se v mohutnou řeku.

Výrobci mají právo používat označení „Výrobek OK ®“, které uděluje Agrární komora Olomouckého  kraje od  roku  2005. Celkem se značkou pyšní již 120 výrobků z odvětví potravinářství a zemědělství. (red)

Poslat nový komentář