Olympijské centrum se letos stavět nezačne, potvrdilo ministerstvo

Olympijské centrum se letos stavět nezačne, potvrdilo ministerstvo
ilustrační foto MMP

Olympijské centrum, jehož realizace vzbuzuje v Prostějově již druhý rok emoce, se letos stavět nezačne. PvNovinkám to v úterý potvrdilo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

„MŠMT v současné době zpracovává záměr rozvoje center sportovní reprezentace, mezi nimiž je i centrum Prostějov. Tento materiál bude následně předložen vládě k projednání. V současné době však v žádném případě není konkrétně zapracováno financování těchto center do návrhu rozpočtu 2016,“ sdělil redakci Pavel Šulc, náměstek pro řízení sekce podpory sportu, tělovýchovy a mládeže.
Kvůli Národnímu olympijskému tenisovému a volejbalovému centru vznikl spolek Prostějov olympijský. Zastoupen je v něm Olomoucký kraj, město Prostějov a TK Miroslava Černoška. „Finance dodá stát, kraj zaplatí projekt a my se podílíme zápůjčkou pozemků,“ uvedl již před časem tehdejší primátor Miroslav Pišťák. Pozemky město spolku zapůjčilo na 99 let. Pokud ten do roku 2017 nezačne stavět, Prostějov může smlouvu vypovědět. (ber)

Komentáře

A co dá pseudodoktor Černoušek? Když tam chce "BAČOVAT"!! Okamžitě ho zavřít do předběžné vazby za daňové úniky a zneužívání dotací!!

Poslat nový komentář