Olomoucký kraj propaguje sedm divů na výstavě

Olomoucký kraj propaguje sedm divů na výstavě
ilustrační foto

O prvním březnovém víkendu se koná v Ostravě 15. ročník výstavy „Dovolená a Region Ostrava 2012“, na které se bude prezentovat i Olomoucký kraj.  Výstava nabídne návštěvníkům přehled možností využití volného času a dovolené nejen v ČR. 

V expozici Olomouckého kraje budou prezentovány na ploše 15m² na tradičním místě v pavilonu A ostravského výstaviště oba turistické regiony – Jeseníky a Střední Morava a jejich nabídka pro dovolenou či výlety. Nebude chybět ani představení Sedmi divů Olomouckého kraje vybraných v rámci prvního ročníku ankety v loňském roce, kde se umístilo i Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem.

„Olomoucký kraj připravil sedm velkoplošných banerů, kde se každý z divů Olomouckého kraje představuje, tedy i muzeum kočárů zde má svou prezentaci. Tyto banery budou součástí marketingových aktivit kraje a budou po celý rok putovat po různých místech republiky a připomínat zajímavá místa,“ vysvětlil Václav Obr z Muzea kočárů v Čechách pod Kosířem.

Olomoucký kraj nabídne ve svém stánku na výstavišti v Ostravě od 2. do 4. března návštěvníkům nové zajímavé turistické materiály jako například „Lidový rok na Hané“ nebo „Morava a Slezsko – Výlety na běžkách“, aktuální průvodce Olomouckým krajem pro zimní sezonu i na léto nebo katalog Rodinné výlety. Tématem prezentace všech marketingových aktivit Olomouckého kraje pro rok 2012 je poznávací turismus se sloganem „Olomoucký kraj - vaše pohádková dovolená“. 

Návštěvníci zde najdou informace o novinkách obou turistických regionů kraje – Jeseníků a Střední Moravy, jako jsou například otevření Arcibiskupského paláce pro veřejnost, unikátní Expozice času ve Šternberku či Cyklostezka Bečva. 

„Návštěvníky určitě zaujme ukázka rýžování zlata. Přímo ze Zlatých Hor bude přivezen zlatonosný písek a i návštěvníci budou mít možnost sami si vyzkoušet rýžování zlata,“ přiblížila zajímavou nabídku expozice Olomouckého kraje Jolana Juříčková.    

(jap) 

Poslat nový komentář