Senior taxi bude v Prostějově jezdit dál

Senior taxi bude v Prostějově jezdit dál
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Rada města Prostějova schválila zadávací řízení pro veřejnou zakázku „Provozování služby Senior taxi v letech 2023–2026“.

Předmětem veřejné zakázky je poskytování služby SENIOR TAXI v Prostějově na období tří let od 1. září 2023 do 31. srpen 2026.

„Jde o zvýhodněnou přepravu seniorů ve věku 65 let a starších, kteří mají trvalé bydliště na území města Prostějova například do nemocnice, na polikliniku, do ordinací obvodních a odborných lékařů, na pobočky České pošty, úřady, náměstí T. G. Masaryka, hřbitovy nebo zařízení sociálních služeb. Jízdy jsou umožněny v pracovních dnech v době od 6.30 do 14.30 hodin. Jde o velmi oblíbenou službu, kterou bychom chtěli pro seniory zachovat a provozovat dál,“ vysvětlil primátor František Jura s tím, že předpokládaná hodnota zakázky je 3 868 000,00 Kč bez DPH na celé období 3 let.

Službu město Prostějov poskytuje seniorům již od roku 2015.

„Dosud hradí senior 20,- Kč za jednu jízdu, byť náklady pro město Prostějov výrazně stouply. Pochopitelně uvidíme, kdo se nám do výběrového řízení přihlásí a jaké budou faktické náklady na tuto službu. Nicméně službu senior taxi chceme zachovat a rozhodně nechceme zatěžovat seniory víc, než je to nutné,“ dodala náměstkyně primátora Marcela Župková. (red)

Poslat nový komentář