Koním ze Srdéčka se o víkendu dařilo

Koním ze Srdéčka se o víkendu dařilo
Ilustrační foto torpatynice.pl

V sobotu vyrazili z dostihové centrály na Srdéčku u Hvozdu hned tři koně, které Stanislav Popelka vyslal do Brna. Vrátili se s jedním vítězstvím. V neděli zamířila do polské Wroclavi kobylka Ztracenka. Vrátila se rovněž s vítěznými vavříny.

V ceně AKRAZ, bezpečnostní agentura s.r.o., steeplechase na 3200 metrů, startovala pětiletá Čárynka. Kobylku stáje VDV Vsisko ale její žokej Pavel Složil mladší v průběhu dostihu zadržel.

V Ceně AUTODOPRAVA VLČEK s podporou ÚMČ Brno-Tuřany, rovněž steeplechase na 3200 m, startoval sedmiletý valach Medi Jape. Dráhu dostihu komise kvůli dešti a kluzkému podloží nakonec pozměnila, zástupci stáje Hvozd-Popelka-Hanák to ale nevadilo. Žokej Pavel Složil mladší ho po tuhém boji provedl cílem jako první. Stáj navíc získala bonus 7 tisíc korun za umístění koně českého chovu.

Hnědák Jacobellis Syndikátu V3J byl velkou trenérovou nadějí pro největší dostih dne, Cena K-K METAL a.s. - Jarní brněnská steeplechase na 4200 m.  I v tomto případě rozhodla dostihová komise po poradě jezdci s ohledem kluzkou dráhu po silném dešti o změně kurzu dostih, s čímž byli jezdci seznámeni. Šestiletý valach v sedle s Dominikou Baranovou nestačil pouze na matadora Kifaayu a cílem proběhl jako druhý. Bohužel, pro nedodržení kurzu dostihu bylo všech devět účastníků diskvalifikováno.

To se naštěstí nestalo o den později na dostihovém závodišti v polské Wroclavi, kde běžela  sedmiletá Ztracenka Stajně Corinne. V steeplechase na 3400 metrů s žokejem Marcelem Novákem mladším suverénně zvítězila a zopakovala si tak své loňské říjnové prvenství na stejném závodišti. (ber)

Poslat nový komentář