Ad: Zápach z hnojení je obtěžující, stěžují si občané

Ad: Zápach z hnojení je obtěžující, stěžují si občané
ilustrační foto B. Malý

 

Nedá mi to, abych na tuhle stížnost nereagovala. Pár dnů trvající zápach dokáže obyvatele našeho města pořádně nadzvednout. Nějak jim uniká pointa – jde o zápach přírodní, díky němuž budou moci příští rok požívat darů země, rostlinných či živočišných.

Zemědělství k Hané patří odjakživa a naši zemědělci se snaží, aby nezašlo na úbytě. Chov prasat a skotu je pro ně totiž už mnoho let nerentabilní a dotují ho. A taky si „dovolí“ aspoň část chovu vrátit zpět do země, místo aby ji zahltili nejrůznějšími chemickými látkami, zvyšujícími produkci.

Mít dva dny zavřená okna je to nejmenší, co pro ně můžeme udělat. Jak vidno, řada z nás raději usedne a píše stížnosti. Dotyčným bych doporučila, aby se na nějaký čas odstěhovali třeba do sousedního Přerova. Zdejší chemička by jim ukázala, co je to smrad. A  celoročně. (ber)

Komentáře

tak se dívám že paní je totalně mimo obraz a pokud tomu nerozumí tak nemá ani vypisovat članky s takovýma blbostma já jsem v jzd leta dělal a hnojilo se tam jedině lužou ale nikde to tak nesmrdělo jako tady protože to při hnojení hned zadiskovavali pod povrch a nerozprašovali to po povrchu jako je to tady zvykem zatím jsem se s takovým smradem setkal pouze zde a to jsem z dědiny na Pv jako město je to až absurdní co si zdejší kolchoz dovoluje s uctou M.Stříž

A co pak potom když vám někdo hodí žumpu pod okna RD v CHKO KOSÍŘ ?????? To asi není správné,bohužel tito lidé si stále myslí,že jsou nepostižitelní.

 

škoda, že se autorka článku nepodepsala, tím to poněkud snížila :-). Jana Dvořáková

Poslat nový komentář