Zámek ve Ptení je prodán. Děkuji moc, netajil se nadšením kupec

Zámek ve Ptení je prodán. Děkuji moc, netajil se nadšením kupec
Foto p. Hudeček ber

Na úterním jednání Zastupitelstva města Prostějova byl jedním z bodů programu prodej zámku ve Ptení. Do výběrového řízení se přihlásili dva zájemci, podmínkám vyhověl pouze jeden. Zastupitelé dnes prodej přiklepli Davidu Hudečkovi za Ptení. Za zámek zaplatí 3,2 milionu korun.

David Hudeček nepochybuje, že na rekonstrukci zámku sežene finanční prostředky, stejně, jako má řadu plánů na jeho znovuvzkříšení. "Kdybych ho chtěl nechat spadnout, koupil bych něco levnějšího," sdělil s úsměvem zastupitelům. 

Památku vedenou v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky se město pokoušelo prodat desítky let. „Nabídka jeho převodu byla učiněna i obci Ptení, která ji ale neakceptovala. Důvodem byly nedostatečné finanční prostředky potřebné na rekonstrukci zámku a další provoz. V tomto roce byly pouze formou směny převedeny do vlastnictví obce Ptení (na základě jejího požadavku) některé pozemky v okolí zámku využívané jako veřejné komunikace a veřejná zeleň," uvedl již na jaře náměstek primátora Jiří Pospíšil. (ber)

Poslat nový komentář