Mimořádné zastupitelstvo skončilo po 30 minutách. Nebyl schválen program

Mimořádné zastupitelstvo skončilo po 30 minutách. Nebyl schválen program
Foto hlasování zastupitelstvo

 

Pouhou půlhodinu trvalo dnešní jednání mimořádného zastupitelstva, kterou na popud 13 zastupitelů svolal primátor Miroslav Pišťák. Zastupitelé totiž neschválili program jednání.

Pouhých 15 hlasů místo potřebných 18 tak zrušilo plány opozice, že na pořad jednání  dostanou hned tři závažné problémy. Jednat se mělo o situaci města v souvislosti s vynesením rozsudku o neplatnosti Smlouvy o smlouvách budoucích se společností Manthellan, a.s.,  o projektu Národního olympijského centra a porušení povinností při správě cizího majetku v případu Jezdecká kasárna. 

„Pokud nebyl schválen program, jednání končím. Změna může nastat ve chvíli, kdy někdo zpochybní hlasování. Hlasovalo by se ale znovu o původním programu,“ konstatoval Pišťák.

Konsternovaná opozice pak adresovala kolegům i veřejnosti několik vzkazů. „Mimořádné zastupitelstvo je natolik vážná věc, že to, že jste ho neschválili, vrhá světlo na to, v jakém stavu je vedení města,“ nechal se slyšet  Aleš Matyášek.

Jan Navrátil zase adresoval vzkaz i těm, kdo jednání sledovali na webu města. „ Je to precedens a nelíbí se mi to,“dodal. (ber)

Komentáře

zajímavé, že o programu se musí hlasovat

Poslat nový komentář