Rekonstrukce komunikace v Žešově se blíží

Rekonstrukce komunikace v Žešově se blíží
ilustrační foto

Rada města Prostějova schválila finance na projektovou dokumentaci nutnou pro rekonstrukci komunikace v Žešově, která má mimo jiné dostat nový povrch. 

„Silnice je nejen ve špatném stavu, ale navíc nemá žádnou dešťovou kanalizaci. Voda za dešťů teče po jejím povrchu. Projekt, který byl před více jak deseti lety či patnácti lety pro opravu vytvořen, už dnes nesplňuje požadované normy a byl příliš drahý,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Finanční prostředky, které radní odsouhlasili, jsou konkrétně určeny na provedení projektové dokumentace pro územní a stavební řízení a pro provedení stavby. Pustí se do ní společnost Laboro ateliér s.r.o. z Chocně.

„Tato dokumentace musí být hotova ještě v tomto roce a bude nás stát zhruba 464 tisíc korun, včetně DPH,“ konstatoval Fišer. Jak doplnil, následujícím krokem vedoucím k opravě komunikace bude vypracování projektové dokumentace ve stupni pro provádění stavby v celkové ceně cca 102 tisíc korun včetně DPH. Ta má vzniknout v roce 2017. (red)

Poslat nový komentář