Návrh židovských obcí: Děti chodí do školy po lávce nad zemí

Návrh židovských obcí: Děti chodí do školy po lávce nad zemí
ilustrační foto návrh nadace a židovských obcí

Jak PvNovinky informovaly, v minulých dnech navštívil prostějovský magistrát Vladimír Špidla. Ten působí co by mediátor v kauze obnovy židovského hřbitova ve Studentské ulici. Přivezl další návrh na obnovu, který vypracovala Federace židovských obcí s nadací Kolel Damesek Eliezer. U vedení města ale neprošel.

Návrh, jehož podobu PvNovinky od magistrátu získaly, mění zásadně podobu celého místa. Ruší parkoviště i přístupovou cestu k tělocvičně, stejně jako stávající chodníky. Ty má nahradit jediná přístupová pěší lávka ze Studentské ulice ke vchodu školy. Z Lidické ulice by pak měla být postavena mlatová cesta, která by byla v místě křížení zahloubena a lávku podcházela. 

Vedení města studii zamítlo. "Autoři nerespektovali naše připomínky," sdělila primátorka města Alena Rašková. (ber)

Komentáře

To si snad dělají židi srandu. Nohy našich dětí nesmí chodit po zemi? Je tu 21. století. Snad nikdo normální nebude takovou zhovadilost akceptovat. Ať si umístí náhrobky do prostoru a starají se o trávník a stromy. (ne jako o hřbitov na Brněnské). Nemáme žádnou povinnost uvedené strpět. Ale máme právo veřejný prostor využívat jako dosud. Stejně už tam nejsou žádné ostatky. Ty byly dávno odvezeny. A že jsou tam duše? Tak maximálně z kola.

Poslat nový komentář