Bude ředitel odvolán? Škola má „ránu“ 2 miliony

Bude ředitel odvolán? Škola má „ránu“ 2 miliony
ilustrační foto internet

 

Podle informací, které včera přinesl Prostějovský večerník, bude dnes rada města Prostějova řešit závažný problém. Týká se hospodaření ZŠ Horáka, kde byly odhaleny nesrovnalosti v hospodaření. Manko, které se v účetnictví táhlo tři roky, může stát ředitele Ivana Pospíšila místo.

Podle informací Večerníku vznikl problém na uvedené škole už v letech 2011 a 2012. Neodborná manipulace s ohřevem i přívodem teplé vody do bazénu měla za následek abnormální spotřebu energie a tím samozřejmě také obrovské vícenáklady. Ty se pak v účetnictví školy dva roky kamuflovaly. Letos ale na základě kontroly, kterou nařídila náměstkyně primátora Ivana Hemerková, se na celou věc přišlo.

„Jde o chyby v účetnictví a škole teď chybí peníze na samotný provoz,“ potvrdila Večerníku Hemerková.

O osudu Ivana Pospíšila rozhodne dnešní jednání rady města. O vývoji situace budeme informovat. (red)

Komentáře

Poslední dobou mám pocit, že jsem jako ve špatném snu.... :-(  Jak je možné, že těm největším parazitům, zlodějům a lhářům vše prochází...? Jak je možné, že lidi, kteří vyhrožují ublížením těch nejvíc bezbranných, se mezi námi naprosto bez okolků pohybují, mají zastání z řad osob, které jsme si zvolili  a NIC se neděje...? Zvláštní, že umíme být hrdí na naši národnost jen pokud se týká hokeje či fotbalu...:-( ... chtělo by to říct - zamysleme se!!!! Pokud se tak nestane, bohužel jedna generace to nespraví...a my jsme právě do ní přivedli naše děti....:-(

Co je prosím Vás urážlivého na tom, když napíšu, že z pana Č. mají prospěch i někteří kantoři? Korupce =  je zneužití postavení nebo funkce v politice, veřejné správě, hospodářství, k osobnímu prospěchu.  Může být jak drobná nebo velká, organizovaná nebo neorganizovaná. Vyznačuje se podplácením, úplatkyvydíránímzastrašováním, privilegii, neoprávněnými příjmy a jejich vyžadováním, udělováním přízně nebo protežováním.

Pochybujeme o tom, hovoříme z vlastní zkušenosti, že by jakékoliv noviny měly embargo na tuto záležitost. Pouze ze strany města nejsou žádné nové informace. Trestní oznámení běží, stejně jako kontroly. Žádný další výstup nemáme. Zbytečné informovat o něčem, zbytečné vařit z vody.

takže vlastně řešení žádné? Město nalilo peníze zpět do školy. Pochybení ředitele se neprokázalo a nadále se rozkrádá dál, pod přímím dohledem města a konšelů. Městu by se totiž snížil rating a hospodaření města by utrpělo vadu na kráse. Takže Vážení, takhle se zametají stopy trestného činu. Přeji městské radě a vedení školy ZŠ Dr. Horáka, aby se jim nadále tak úspěšně vedlo zametat s lidmi a s učiteli. Chápu ještě, že periodika (PV novinky, PV večerník, Prostějovský týdeník a ostatní) mají na tuto kauzu embargo. Kdo za tím stojí? Demokracie, či vyšší moc peněz a vlivu?

jaké je řešení této kauzy? Zná někdo výsledek školní inspekce a policejního šetření?

jaké je řešení této kauzy? Zná někdo výsledek školní inspekce a policejního šetření?

Prosím Vás buďte tak hodný a neurážejte učitele, kteří za celou situaci nemohou a jsou z toho také dost rozčarovaní. Děkuji.

 

Jestli se ho ostatní učité nezastali třeba také proto, že i jim od pana Černoška občas něco káplo..tu notebook, tu výlet na Velkou pardubickou apod, že? :)

 

A jestli to nebude pane Řího takto:

- Ivánek udělal průser jak hrom

- a už to vypadá na to, že ne jen jeden průser, ale více průserů

- vy jste jeho nadřízený a neplnil jste si řádně svoje povinnosti - například jste neřešil problém kolem 900.000 Kč na bazénu jste věděl poněkud dříve, že :)

- takže jde o kejhák i vám    .... proto lze chápad vaši obhajobu

Pane Anonyme, přiznám se, že nemám zkušenosti s odpovídáním na urážlivé anonymní obvinění, přesto se pokusím: 1. Úkol, daný radou jsem pochopil a řádně splnil,

                               2. Odměny ředitelům přiznává rada, ne Říha

                               3. Nikdy se k vám nemohlo donést, že ved. škol. odboru Říha uvažuje o osobním

                                  ohodnocení za aktivity pro ředitele Pospíšila, protože se nic takového nestalo.

                               4  Nevím, jak jste Anonyme přišel na to, že jsem s I. Pospíšilem jedna ruka.

Uvítám, pokud vystoupíte z anonymity a  navážeme kontakt. Protože se jedná z vaší strany o šíření pomluvy, která může velmi uškodit mé pověsti, požádám policii o zjištění vaší IP adresy od provozovatelů ať na ulici Brněnská nebo Žižkova nám.

F. Říha, vedoucí OŠKS MM Prostějova

Poslat nový komentář