Připojme se k projektu 10 000 kroků a pojďme cestou ke zdraví

Připojme se k projektu 10 000 kroků a pojďme cestou ke zdraví
ilustrační foto

Připojme se k projektu 10 000 kroků již 1/4/2021 a pojďme cestou ke zdraví! Nezáleží na tom, zda jste muž či žena, zda máte nějaké kilo navíc nebo nejste zrovna sportovní typ. Udělejme něco pro své zdraví, stačí se jen zvednout ze židle a jít. Motivujme své kamarády, známé či rodinu. Překonejme sami sebe nebo soutěžme v týmu – každý krok se počítá do výsledků.

Cílem projektu je motivovat lidi k pravidelné aktivitě vykonané po svých vlastních nohou, a to alespoň po dobu jednoho měsíce. Již jen pravidelný záznam a sledování aktivity nám pomůže lépe porozumět našim pohybovým návykům.

Výzva 10 000 kroků pracuje s magickou hranicí deseti tisíc, což je zhruba 7,5 km. Ve skutečnosti však stačí mnohem méně kroků, aby byl organismus odolnější. Důležitější než objem je spíše pravidelnost, svižné tempo a příjemné prostředí.

Celá výzva probíhá v úzké spolupráci s jednotlivými městy, která své občany v chůzi aktivně podporují. Obyvatele o výzvě informují a připraví pro ně nejen zajímavé ceny ale i příznivé podmínky. Poskytnou jim tipy na zajímavá místa k navštívení a následně s nimi spolupracují na procesech zlepšování města.

Víc se o projektu dozvíte na desettisickroku.cz/…ktu. (red)

Poslat nový komentář