Rady Policie ČR v souvislosti s fotbalovým utkáním s Baníkem!

Rady Policie ČR v souvislosti s fotbalovým utkáním s Baníkem!
ilustrační foto 1.SK Prostějov, znak Baník Ostrava

V sobotu 8. dubna 2017, v době od 16:30 do 18.30 hodin, proběhne v Prostějově, na stadionu v ulici Za Místním nádražím, fotbalové utkání Fortuna národní ligy mezi celky 1. SK Prostějov a FC Baník Ostrava.

Podle informací, které má Policie ČR k dispozici a zkušeností z minulých bezpečnostních opatření, lze očekávat, že na fotbalové utkání přijede několik stovek příznivců týmu FC Baník Ostrava. Vzhledem k negativním zkušenostem s agresivním chováním části fanoušků ostravského klubu je utkání vyhodnoceno jako rizikové a tomu bude také odpovídat rozsah a charakter bezpečnostního opatření.

Pohyb fotbalových fanoušků po městě před, i po fotbalovém utkání, bude monitorován příslušníky Policie ČR i Městské policie Prostějov. V souvislosti s tímto bezpečnostním opatřením nelze vyloučit, že dojde ke krátkodobému uzavření některých komunikací a křižovatek. Proto žádáme občany o pochopení a trpělivost.

Preventivní doporučení, jak minimalizovat riziko poškození majetku či vzniku konfliktní situace: 

Obyvatelům parkujícím vozidla v okolí fotbalového stadionu a v prostoru mezi sídlištěm E. Beneše a centrem města doporučujeme, aby ve vlastním zájmu svá vozidla přeparkovali mimo tato místa.

Majitelům restaurací a prodejen zejména v okolí fotbalového stadionu a také na možných trasách pohybu fanoušků mezi stadionem a hlavním vlakovým nádražím doporučujeme, aby v uvedenou dobu zvážili možnost uzavření či omezení provozu svých zařízení a eliminovali tak možná poškození objektů a jejich vybavení.

Všechny občany dále žádáme, aby plně respektovali pokyny policistů a přispěli tím ke klidnému průběhu bezpečnostního opatření.

Účelem této informace není vyvolávat nepřiměřené obavy občanů, ale informováním široké veřejnosti konfliktním situacím a škodám na majetku předejít.

Upozorňujeme, že se jedná pouze o preventivní doporučení ze strany PČR, nikoliv o nařízení či snahy policistů zasahovat do práv a svobod občanů. (Zdroj PČR)

Poslat nový komentář