Utkání je vyhodnoceno jako rizikové, říká k fotbalovému zápasu poručík Kořínek

Utkání je vyhodnoceno jako rizikové, říká k fotbalovému zápasu poručík Kořínek
ilustrační foto 1.SK, znak Baník Ostrava

V sobotu 8. dubna 2017 v odpoledních hodinách proběhne v Prostějově bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku v souvislosti s konáním fotbalového utkání na stadionu v ulici Za Místním nádražím mezi celky 1. SK Prostějov a FC Baník Ostrava.  

Utkání je vyhodnoceno jako rizikové, proto má bezpečnostní opatření krajský charakter a nasazení sil a prostředků bude odpovídat rizikovosti akce. Do opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně policistů pořádkových jednotek, služby kriminální a dopravní policie a rovněž policisté z antikonfliktního týmu. V součinnosti s Policií České republiky se na opatření podílejí také strážníci Městské policie Prostějov. V úzkém kontaktu jsou policisté také s pořadatelskou službou na stadionu a fotbalovými kluby.

Očekáváme příjezd několika stovek fanoušků hostujícího týmu. Policisté budou monitorovat jejich příjezd do Prostějova i pohyb po městě před, během i po skončení zápasu.

Upozorňujeme návštěvníky, že v blízkosti stadionu je omezený počet parkovacích míst. Proto apelujeme, aby k dopravě na stadion nevyužívali soukromá osobní vozidla, ale raději využili hromadné prostředky nebo přišli pěšky a rovněž upozorňujeme, aby důsledně dodržovali pokyny policistů.

Obyvatelé okolí stadionu a předpokládaných tras přesunů fanoušků byli o opatření informováni doručením informačního letáku přímo do poštovních schránek. 

por. Mgr. František Kořínek

Komentáře

p

Poslat nový komentář