Česko bude opět zpívat koledy. Už po třinácté

Česko bude opět zpívat koledy. Už po třinácté
Foto plakát

Třináctiletá tradice adventní akce Deníku Česko zpívá koledy se uchytila i na Prostějovsku. Zpívat se bude ve středu 13. prosince od 18 hodin spolu s pěveckým sborem Proměny. Ten následně uvede i vlastní program. Do akce se stále mohou hlásit další obce i města.

Sborový zpěv bude opět obsahovat šest vánočních koled – Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Pásli ovce valaši, Rolničky a Veselé Vánoce. Kompletní texty jsou k dispozici na webu Deníku www.ceskozpivakoledy.cz, kde je k volnému stažení i zpěvník.

Na stejných webových stránkách lze také najít interaktivní mapu se seznamem míst, kde se účastníci mohutného celorepublikového „sboru“ potkají. Na Prostějovsku je tradičním místem náměstí T. G. Masaryka v okresním městě. Akce Česko zpívá koledy je zařazena do oficiálního programu Prostějovské zimy. Společně s veřejností pravidelně zpívají i místní pěvecké sbory.

„Letos se na podiu představí sbor Proměny. Společně s lidmi zazpívají šest koled a následně předvedou i svůj vlastní program," uvedla Martina Drmolová z Duhy. „V Prostějově se Česko zpívá koledy stalo už samozřejmou součástí Prostějovské zimy. Pro mě osobně je to dokonce možná nejoblíbenější akce celého zimního kulturního programu. Určitě si přijďte zazpívat s největším prostějovským sborem roku,“ pozvala všechny náměstkyně primátora pro kulturu Milada Sokolová.   

Podle interaktivní mapy jsou z Prostějovska zatím přihlášeny také Kralice na Hané a Kostelec na Hané. (ber)

Poslat nový komentář