Umělecko-společenské hry Ve-Le-Ba 2020 se vydařily

Umělecko-společenské hry Ve-Le-Ba 2020 se vydařily
Foto Michal Bartoš
Další fotky: 
Umělecko-společenské hry Ve-Le-Ba 2020 se vydařily
Umělecko-společenské hry Ve-Le-Ba 2020 se vydařily

Na počátku července zorganizovala nezisková společnost Ve-Le-Ba v Drozdovské pile u Zábřehu letní zábavu pro děti. Tentokrát pod názvem Umělecko-společenské hry Ve-Le-Ba 2020. V letošním už 9.ročníku se organizátoři rozhodli zaměřit se trošku jiným směrem – učit děti umění.

Samozřejmě program zahrnoval i sportovní aktivity. V rámci umění se děti rozdělily do 3 skupin. Nejmenší měly workshop Tvořeníčko a ostatní buď Hudbu, nebo Malování. Mezi všemi účastníky probíhaly sportovní soutěže jako vodní bitvy, tunel s překvapením, závod na chůdách, běh o berlích a jiné. Hlavní sportovní soutěží byl závod Formule 1 a červencové „koulování“.

Nejvíce během her však bylo hodnoceno umění. S potěšením můžeme konstatovat, že děti se se zájmem učily novým věcem a jejich výsledky byly překvapivě výborné. Účastníci se přesvědčili, že dělat umění není žádná legrace. Jak hudebníci, tak i malíři zvládli vše s bravurou a odměnou jim byl potlesk po závěrečném koncertu či výstavě obrazů.  Po závěrečném vyhlášení výsledků byli všichni účastníci her odměněni koncertem instruktorů, kteří měli na starosti výuku dětí během workshopů. Organizátorům se opět povedlo, že dopřáli všem dětem nevšední zážitek, na který budou dlouho vzpomínat. Neziskovka Ve-Le-Ba děkuje všem účastníkům a instruktorům za spolupráci a také jedné stavební firmě z Prostějova jako hlavnímu sponzorovi umělecko-společenských her. Všichni účastníci se už těší na další jubilejní hry v roce 2021. (Oldřich Lošťák)

Poslat nový komentář