V Čechách pod Kosířem budou žhnout výhně. V květnu se tam sejdou kováři

V Čechách pod Kosířem budou žhnout výhně. V květnu se tam sejdou kováři
Foto plakát

Setkání kovářů Olomouckého kraje s mezinárodní účastí se uskuteční v areálu zámku Čechy pod Kosířem na otevřené ploše před "Oranžérií" ve dnech 20. a 21. května 2023. Mistři černého řemesla se sjedou už po páté.

Během dvou dnů budou umělečtí kováři ze spolku KOK a jejich přátelé z Čech, Slovenska a Polska, pracovat na společném díle - "KOVANÁ LAVEČKA" pro novomanžele.  Po celou dobu trvání setkání kovářů FORTEL 2023 budou mít návštěvníci možnost nejen sledovat kováře při výrobě společného díla, ale i výrobu menších kovaných předmětů, které budou vytvořeny v kratším časovém úseku, aby měl každý představu, kolik času, úsilí a fortelu musí mít kovář na takovou práci.

Spolu se zkušenými mistry zde bude kovat i mladá, nastupující generace kovářů. Většina zúčastněných řemeslníků patří mezi skutečnou světovou elitu, takže jistě budete mít příležitost se na co dívat a co obdivovat.

Novinkou letošního ročníku je prodejní nožířská výstava, kde se setkáte s pracemi nožířů Ferdinanda Křehlíka, Adamuska Knives & Tools, Mohawk forge, Martina Škorníka, Kundera Blades, Karakal knives, Chovanec Knives and tools, Radka Hrdličky, Bitner Bitner, Bohumila Šroma, Romana Vaňka, Jardy Karbouse Pacáka, Kamila s kladivem knives and axes, Petra Appela, F-knives a Dílny kováře Jakuba.

Více informací najdete na https://www.facebook.com/events/897851371242457. (ber)

Poslat nový komentář