Staré odpadní baterie a akumulátory patří do sběrných dvorů

Staré odpadní baterie a akumulátory patří do sběrných dvorů
Foto ecobat.cz

Zbavit se odpadních baterií a akumulátorů je možné bezplatně na místech jejich zpětného odběru. Postará se o ně opět společnost ECOBAT s.r.o., Praha.

„Tento druh recyklace šetří přírodní zdroje a omezuje zátěž životního prostředí. Velká část z tohoto elektro zařízení tak nemusí končit na skládkách komunálního odpadu nebo ve volné přírodě. Odevzdáním již nepotřeného spotřebiče je zajištěna jeho ekologická recyklace,“ říká první náměstek primátora Jiří Pospíšil a dodává, že společnost ECOBAT s.r.o., jako jeden z provozovatelů kolektivních systému na zpětný odběr elektrozařízení, bude mít na sběrných dvorech v Prostějově zřízena místa pro zpětný odběr odpadních baterií a akumulátorů. Lidé tedy budou moci i nadále nepotřebné elektro vozit na tato smluvní místa.

Firma měla doposud uzavřenou smlouvu s provozovatelem sběrných dvorů v ulicích Anenská a Průmyslová – firmou FCC Prostějov, s.r.o. Nově ji bude uzavírat přímo se Statutárním městem Prostějovem. Radní tento postup vycházející z platné legislativy schválili. (red)

Poslat nový komentář