Odstartovalo hlasování o Alej roku. Podpořme tu prostějovskou!

Odstartovalo hlasování o Alej roku. Podpořme tu prostějovskou!
Foto Zbyněk Honest

O titul Alej roku 2022, o které rozhodují lidé svými hlasy, soutěží letos 93 alejí z celé České republiky. Sedm z nich se nachází v Olomouckém kraji! Prostějov zastupuje lipová alej na Svatoplukově ulici. Anketu pořádá již 12. rokem spolek Arnika.

"Určitě máme i letos co nabídnout. V předchozích ročnících jsme zabodovali třeba lipovou alejí na břehu říčky Hloučela, dubovou alejí u drozdovického rybníka nebo platanovou alejí v ulici Rejskova a věřím, že i tentokrát máme šanci s naší lipovou alejí ve Svatoplukově ulici uspět," říká první náměstkyně primátora Milada Sokolová a dodává: "Krásné fotografie aleje pořídil i tentokrát pan Zbyněk Honest, za což mu děkujeme."

V kraji byly dále nominovány lipové stromořadí ke kapli sv. Rocha v Úsově, javorová alej na konci tratě Zlaté Hory, alej nářků v Jeseníku, jasanová alej Rejvíz, lipové stromořadí podél Trusovického potoka v Olomouci a lipová alej k hrobce Kleinů v Loučné nad Desnou.

Jejich podrobný popis najdete na webu www.alejroku.cz, kde můžete hlasovat až do 11. ledna 2023 do 12 hodin.

Výsledky ankety, kdo vyhrál titul nejoblíbenější aleje za rok 2022 a vítězky za jednotlivé kraje budou vyhlášeny 16. ledna příštího roku. Poté ještě patroni ankety vyberou nejkrásnější fotografii. (ber)

Poslat nový komentář