V noci na pátek třináctého se pilo ve velkém, záchytka si vydělala

V noci na pátek třináctého se pilo ve velkém, záchytka si vydělala
ilustrační foto

Jestli byla příčinou nezřízeného pití alkoholu ve čtvrtek večer obava z pátku třináctého nevíme, ale jisté je, že olomoucká záchytka si vydělala. Dvě osoby z Prostějova se za noc v "nejdražším hotelu v regionu" pořádně plácly přes kapsu, dalšího namol zlitého mladíka na poslední chvíli zachránil od záchytky jeho otec. 

Prvním opilcem převezeným na protialkoholní stanici byla čtyřiašedesátiletá žena. Před devatenáctou hodinou ji strážníci na základě telefonického oznámení nalezli ležící v příkopě u silnice poblíž Azylového centra. Dechovou zkouškou ji naměřili 1,88 promile alkoholu v krvi. 

Půl hodiny před třiadvacátou hodinou byl druhým adeptem na záchytku pětačtyřicetiletý muž. Ten si „ustlal“ přímo v křižovatce ulic Libušinka a Brněnská. Nebyl schopen ovládat své jednání a hrozilo od něj ohrožení bezpečnosti silničního provozu. "Chlapík se choval velmi arogantně, a to i na přivolaného lékaře. Celý incident se vyhrotil k použití donucovacích prostředků. Opilec skončil v poutech," uvedla Jana Adámková z Městské policie Prostějov. Klepet se muž zbavil až v olomouckém zařízení, ovšem i tady musel být pro své agresivní chování upoután na lůžku.

V pátek, několik minut po šesté hodině ranní zaznamenalo operační středisko městské policie další telefonát o osobě silně ovlivněné alkoholem. Tentokrát dvacetiletý mladík spal na zemi v polovině trasy vedoucí od Galy k bývalému supermarketu Albert. Lékař potvrdil převoz na protialkoholní stanici. Před příjezdem přepravní sanitky se podařilo zkontaktovat mladíkova otce. Ten si ho převzal, čímž dvacetiletému synovi ušetřil 4 500 Kč za noc na záchytce.

(red)

Poslat nový komentář