Velikonoce ve znamení výjezdů prostějovských strážníků k opilcům

Velikonoce ve znamení výjezdů prostějovských strážníků k opilcům
ilustrační foto

Strážníci v průběhu Velikonočních svátků nezaznamenali vážnější narušení veřejného pořádku. Ovšem často vyjížděli k podnapilým občanům, kteří to s konzumací alkoholu přehnali.

V neděli odpoledne se skupina bezdomovců zdržovala v hale hlavního nádraží, kde převrátili květináč a "ustlali "si na lavici. Přibližně za hodinu po tomto výjezdu přijala Městská policie Prostějov oznámení z Městských lázní, kde se snažil "přebývat" muž bez domova. V obou případech byly osoby z míst vykázány. V podvečerních hodinách doprovázeli strážníci na záchytnou stanici do Olomouce opilého občana, a to na žádost lékařky z příjmové ambulance. Před půlnocí přivolala hlídka na Žižkovo náměstí záchrannou službu . Sedmadvacetiletý muž silně krvácel z ruky. Poranil se o střepy rozbité lahve. Ke zranění došlo jeho neopatrností. Cizí zavinění nebylo zjištěno.

Na Velikonoční pondělí pokračovaly výjezdy k opilcům. Před polednem ležel dvaačtyřicetiletý chlapík před restaurací na Plumovské ulici. Od převozu na záchytnou stanici ho zachránili kamarádi. Přislíbili hlídce, že se o muže postarají. Po šestnácté hodině nahlášen opilý občan na ulici Wolkerova. Povzbuzen alkoholem hulákal na kolemjdoucí chodce. Po příjezdu hlídky svého jednání zanechal. Pro tentokrát věc se sedmapadesátiletým mužem řešena domluvou. V podvečer přijato na linku 156 sdělení o nevhodném chování bezdomovců u rybníka v Drozdovicích. Pánové byli z místa vykázáni.

(red)

Poslat nový komentář