Jeden si dal panáka před spaním, druhý sebou plesk na zem

Jeden si dal panáka před spaním, druhý sebou plesk na zem
ilustrační foto Policie ČR

V sobotu po osmé hodině ráno zastavila policejní hlídka z obvodního oddělení Konice u odbočky na Seč osobní vozidlo, které řídil 80letý senior. Předložil doklady a na dotaz, zda se podvolí dechové zkoušce, odpověděl kladně. Předem ale policisty upozornil, že si dal před spaním velkého panáka.

„Provedené dechové zkoušky tomu ale zrovna moc neodpovídaly, protože vykázaly hodnoty 1,78 a 1,48 promile. Další jízda mu byla zakázána a na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Nezodpovědným jednáním řidiče pod vlivem se nadále zabýváme," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.   

V pátek večer po 21:00 hodině projížděla hlídka obcí Klenovice na Hané a před nimi jel cyklista, který spadl z kola na trávník vedle silnice. Hlídka 43letého muže zkontrolovala a provedla u něho i dechovou zkoušku. Hned bylo jasné, co mohlo ovlivnit pád z kola. První naměřená hodnota byla 4,30 promile a po pěti minutách se u druhé zkoušky hladina ještě zvýšila na 4,53 promile. Při pádu se podezřelý naštěstí nezranil a nezpůsobil újmu ani nikomu dalšímu. K alkoholu uvedl, že ho začal požívat v 18:00 hodin a vypil 4 piva a 4 velké panáky slivovice. „V jízdě na kole dál pokračovat nesměl. Jeho počínání bude řešit příslušný správní orgán," doplnila mluvčí. (red)

Poslat nový komentář