Aquapark trhá rekordy návštěvnosti

Aquapark trhá rekordy návštěvnosti
ilustrační foto

Hlava na hlavě, to je pohled nedávných dnů na vodní centrum Prostějova. Vedra zlákala k vodě kolem dvou tisíc lidí denně. Domovní správa si mne ruce, vše ale zaleží na tom, zda vydrží počasí.

„Od začátku července nás navštívilo celkem dvacet šest tisíc lidí. Od zahájení letošní sezóny už evidujeme třicet devět tisíc návštěvníků,“ bleskově spočítal šéf Domovní správy, která má areál na starosti, Vladimír Průša. Pohled na stejné období z loňska dává jasný signál o kvalitě počasí, které tuto koupací sezonu doposud provází. V loňském roce koupaliště navštívilo o sedm tisíc lidí méně.

„Zvláštností tohoto léta je to, že jsme neměli ani jeden den zavřeno. To nepamatuji za celou dobu existence aquaparku. Dnes se sice zamračilo, ale následující dny má být opět hezky,“ mne si ruce Průša, který ale zatím otázku financí nechce radši odhadovat. Na to, aby se provoz nedostal do ztráty, je totiž potřebná šedesátitisícová návštěvnost a ta závisí právě na vrtkavém počasí.

„Zatím to vypadá dobře. Může se ale ochladit, jako třeba dnes a vše bude jinak. Před dvěma roky jsme se například touto dobou smiřovali s velkými ztrátami. Pak se ale, posledních deset dní v srpnu, na nás počasí usmálo a to nás zachránilo,“ uvedl Průša a doplnil, že denní tržba se zatím pohybovala kolem jednoho sta tisíce korun. Domovní správa navíc chystá novinku, kterou má být víc zastíněných míst.

„Zvažujeme koupit slunečníky, stínu je na ploše parku skutečně málo a lidé si na to stěžují. Pokud mohu poradit jakousi první pomoc, tak nosit si své vlastní slunečníky do areálu aquaparku je dovoleno,“ uvedl na závěr Vladimír Průša. (kaa)

Foto: (kaa)  

Poslat nový komentář