O titul nejlepšího armádního sportovce roku bojuje prostějovský Oldřich Šofr!

O titul nejlepšího armádního sportovce roku bojuje prostějovský Oldřich Šofr!
Foto FB

Kdo vystřídá na trůnu pro nejlepšího armádního sportovce roku střelce Davida Kosteleckého? Jasno bude ve čtvrtek 27. října, kdy se v konferenčním sále Domu armády uskuteční slavnostní vyhlášení již 26. ročníku prestižní ankety. Mezi nominanty je i prostějovský parašutista Oldřich Šofr.

Dukláci dosáhli v roce 2022 řady výborných výsledků. K favoritům na triumf patří zákonitě sněhová obojživelnice Ester Ledecká, olympijská šampionka z Pekingu ve snowboardingu. Velké světové a evropské medaile získali oštěpař Jakub Vadlejch, parašutista Dukly Prostějov Oldřich Šorf, rychlostní kanoisté Josef Dostál s Martinem Fuksou či střelci Petr Nymburský a Veronika Blažíčková, kteří navíc České republice vybojovali olympijská místa pro Hry v Paříži 2024. Na vodě zase zářili vodní slalomáři. Tereza Fišerová mimo jiné ovládla celkové hodnocení Světového poháru na kanoi, Vojtěch Heger zase v Extrem Kayaku.

Populární anketa se vyhlašuje od roku 1996. Nejvíce prvenství (3) mají na kontě desetibojař Tomáš Dvořák, lyžařka Kateřina Neumannová a rychlobruslařka Martina Sáblíková. (ber)

Poslat nový komentář