Řidiči, pozor na strojní čištění!

Řidiči, pozor na strojní čištění!
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Od 7. dubna začalo probíhat blokové (strojní) čištění města. Místa a ulice, kde bude čištění probíhat, jsou vždy více jak týden dopředu označena dopravní značkou IZ 8a – Zóna s dopravním omezením zákaz stání. Tuto značku neruší ihned následující křižovatka, jak se mnoho řidičů domnívá, nebo jiné dopravní značení. Platnost je ukončena dopravní značkou IZ 8b – Konec zóny s dopravním omezením.

Dodatkovou tabulkou je upraven přesný čas a datum, kdy bude úklid a čištění ulic probíhat. Tímto bychom chtěli informovat řidiče motorových vozidel, aby svá auta v daný termín přeparkovali a předešli tak zbytečným komplikacím.

I pro samotné pracovníky firmy, která čistí a uklízí ulice, je potom velice obtížné vše řádně vyčistit. Navíc nerespektováním dopravního značení se řidiči vystavují postihu za přestupek. Strážníci dle zákonného oprávnění můžou za takové porušení udělit pokutu příkazem na místě do výše 2000 Kč.

Město Prostějov upozorňuje na lokality, ve kterých bude blokové čištění probíhat v radničních listech a také zveřejněním na svých webových stránkách.

https://www.prostejov.eu/…htm. (red)

Poslat nový komentář