Z ulic zmizely další autovraky. I anglický z Finské

Z ulic zmizely další autovraky. I anglický z Finské
Foto Magistrát města Prostějova

Ve středu se prostějovské ulice opět trochu vyprázdnily. Městská policie ve spolupráci s Odborem správy a údržby majetku města nechaly odtáhnout rovnou pět vozidel. Jedno z nich pocházelo z Velké Británie.

„Nissan Micra, dlouhodobě odstavený ve Finské ulici před městským domem, patřil majiteli, který si ho přivezl z Anglie. Pán ale zemřel a o vůz se nikdo nepřihlásil,“ sdělil PvNovinkám kontrolor z oddělení údržby majetku města, který byl na místě přítomen.

Odtaženy byly ještě dvě Škody Fabia, jedna z Brněnské a druhá z Kazína. Svému osudu neunikl ani Opel Astra, odstavený v Šárce a VW Bora, parkující v ulici Kpt. Nálepky ve Vrahovicích.  Naopak odtah minul další Fabii, jejíž majitel ji odstranil sám z parkoviště ve Šmeralově ulici.   

Vozy byly uskladněny na odstavné ploše firmy PV Recyklace s.r.o, která pro město Prostějov odtahy zajišťuje.  Tam Čekají na vyzvednutí, prodej v dražbě nebo likvidaci.

 „Jejich provozovatelům se s narůstajícím časem neustále zvyšují náklady, které budou muset ve finále městu Prostějovu zaplatit (zejména se jedná o náklady spojené s odtahem, s uskladněním, s provedením dražby a s likvidací). Pokud takto vzniklé náklady nepokryje výtěžek z dražby, bude je město Prostějov následně po provozovatelích vozidel vymáhat soudní cestou, což znamená další nárůst nákladů,“ doplnil informace náměstek Pospíšil. U několika vozidel bez platné technické kontroly již bylo vydáno povolení k provedení jejich dražby. Ty by se měly uskutečnit v druhé polovině roku 2023. (ber)

Poslat nový komentář