Dvakrát havaroval. Odmítl dechovou zkoušku!

Dvakrát havaroval. Odmítl dechovou zkoušku!
Foto PČR

Včera krátce po poledni došlo ve městě Kostelec na Hané ke dvěma haváriím osobního automobilu značky Škoda. Čtyřiačtyřicetiletý řidič z Konicka odmítl dechovou zkoušku i vyšetření u lékaře.

Řidič jel z křižovatky ulic Tyršova – 8. května – Příhon do ulice 8. května, ve směru na místní část Bílovice. Za křižovatkou z dosud přesně nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo vozovku a zde narazil do sloupu veřejného osvětlení. „Následně z místa nehody ujel a pokračoval do ulice Husovy, kde u železničního přejezdu z dosud přesně nezjištěných příčin opět nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do sloupu zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu,“ popsal havárie policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění osob nedošlo. Na vozidle, sloupu veřejného osvětlení a zabezpečovacím zařízení železničního přejezdu došlo ke hmotné škodě, která byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun.
Při následné kontrole řidič policistům nepředložil řidičský průkaz a odmítl dechovou zkoušku i provedení lékařského vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem nebo jinou návykovou látkou. Příčiny, okolnosti a míra zavinění jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.
„Odmítnutím dechové zkoušky a lékařského vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem nebo jinou návykovou látkou je řidič podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za který mu hrozí pokuta 25 000 – 50 000 korun a zákaz řízení na dobu od jednoho do dvou let,“ dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář