Opilý řidič měl skoro 2 promile. Naboural do domu

Opilý řidič měl skoro 2 promile. Naboural do domu
Foto PČR
Další fotky: 
Opilý řidič měl skoro 2 promile. Naboural do domu

V sobotu 23. dubna před půlnocí došlo v ulici Čs. odboje v Prostějově k havárii osobního automobilu značky Škoda. Dvacetiletý řidič z dosud přesně nezjištěných příčin při průjezdu levotočivou zatáčkou na mokré komunikaci za použití ruční brzdy dostal s vozidlem smyk. Následkem toho se vozidlo stalo neovladatelným a narazilo do rodinného domu.

Ke zranění osob při havárii nedošlo. Výše hmotné škody na vozidle a budově byla předběžně vyčíslena na 7 tisíc korun. „Provedenou dechovou zkouškou přivolaní policisté u řidiče změřili hodnotu 1,92 ‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a uvedl, že ve večerních hodinách vypil dva půllitry desetistupňového piva. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Přesné příčiny, okolnosti a míra zavinění havárie jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

Pro řízení pod vlivem alkoholu je řidič podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. (red)

Poslat nový komentář